Menu

Jury HR Student Trophy 

Jury Young Professionals

Bernard van Croonenburg (voorzitter)          

Eigenaar van Carv Company

Henri Verlinden (voorzitter) 

Director Human Resources bij Goss Contiweb B.V.

Willem Pedemors

Onafhankelijk HRM adviseur

Laura Kerckhoffs

Marketingmanager HRM/Payroll bij AFAS Software

Dorien van Drunen

Directeur HR bij Albron

Jaap Jan van Assen

Head of Product-Market strategy

Paul van der Priem

Adjunct-Directeur SBI 

Maaike de Wit

Manager RvdB Talent Program bij RaymakersvdBruggen

Yolanda Stil

Algemeen Hoofdredacteur Human Resources & Finance bij uitgeverij Reed Business Medi

Peter Smits

Docent Avans + / Manager A&O fonds provincies

Kasper Boon 

Hoofd opleidingen HEMA academie

Michèl Schilders

Algemeen Directeur ASA Talent 

 

HR Student Trophy

 

Jurylid 1 Students

Bernard van Croonenburg

carvcompany

Voorzitter jury HR Student Trophy

"Hoe authentieker, hoe mooier", een favoriete uitspraak die ik vaak aanhaal. En onder druk is het moeilijk om dit vast te houden. In mijn ogen vereist authenticiteit dan ook een aantal zaken. Het vergt verbinding, verbinding met jezelf en met de ander. Het vergt ondernemerschap om net die stap extra te zetten. En het vergt visie om aan vast te houden.

Vanuit mijn jarenlange ervaring is het voor mij belangrijk om de balans te vinden tussen people en profit, waarbij mijn rotsvaste overtuiging is dat met authentieke en gelukkige mensen de profit vanzelf volgt. Hier sta ik dan ook voor met mijn bedrijf Carv company, dit leven we, dit doen we. En ik ben benieuwd hoe de students juist dit laten zien.

willem 

Willem Peddemors

geodan

"De mens als waardevolle asset die meerwaarde levert binnen de organisatie". Dat is vaak één van de uitgangspunten in het advies aan zijn klanten. Willem Peddemors werkt als onafhankelijk HRM adviseur bij bedrijven in het MKB. Daarnaast geeft hij op freelance basis les aan verschillende hogescholen in organisatiekunde en strategische HRM, en doet hij afstudeerbegeleiding.

Willem werkt bijna 20 jaar in het HRM domein in een rol als business partner met een accent op talentontwikkeling. Functioneren, beoordelen, opleiden en belonen zijn thema's uit de HRM cyclus waar hij zich op focust.

Hij werkte eerder als HR business consultant bij AtosOrigin en had verschillende banen als HR manager.

dorien

Dorien van Drunen

Albron fc logo in jpg

Dagelijks ben ik met een team van professionals en collega's in het directieteam van Albron bezig een positief perspectief te creëren voor alle betrokkenen binnen en buiten Albron. En dan gaat het vaak over veranderen. Of het nu gaat om onze klanten, onze medewerkers, onze leveranciers of onze sociale partners. De bril waarmee ik naar business vraagstukken kijk is proces- en ontwikkelingsgericht gekleurd. Hoe gaan we het slimmer doen met elkaar? Welk proces moet er ingericht worden om resultaten te verbeteren? Wat vraagt dit van een ieder? Over deze vragen gaat het vaak in het contact met de ander. Echt veranderen gaat over verbinding maken met wie je bent, wat je drijft en dat durven te laten zien aan je omgeving. Keer op keer. Dat gun ik ieder HR Talent.

paul

Paul van der Priem

logo sbi

 

Met hart en ziel ben ik nu negen jaar verbonden aan het SBI. Eerst als organisatieadviseur, sinds twee jaar tevens als lid van de directie. Wij realiseren ons terdege hoe belangrijk het is om vanuit gedeelde waarden en gedeelde belangen invulling te geven aan het werk met verschillende verantwoordelijkheden. De ontwikkeling van mensen staat hoog in ons vaandel, zowel intern als extern.

Nieuwe mensen zullen getroffen worden door de hartelijkheid en vriendelijkheid van de mensen van het SBI. Waar overigens ook een bescheiden, maar zeer professionele kwaliteit van werken achter schuil gaat.

We werken in het hart van de samenleving, onze relaties zijn actief bij de overheid, zorg en welzijn instellingen en het bedrijfsleven, van MKB bedrijven tot multinationals. We houden ons bezig met duurzame arbeidsverhoudingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor medezeggenschap, HRM, management en directies. In de overtuiging dat samen werkt!

We werken op een prachtig Landgoed Zonheuvel in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Dat ondersteunt ons om werk weer terug te brengen tot de essentie: natuurlijk meedoen. Dat maakt het iedere dag weer boeiend om bij SBI aan de slag te gaan. Doe je mee?

Yolanda

Yolanda Stil

logo reed

 

Niets geen dubbele dip, de wereld is definitief aan het veranderen. Een wereldwijde crises in combinatie met de internetrevolutie dwingen dit af. Deze verandering drukt overal zijn stempel, maar op gebied van arbeid nog eens extra. Denk aan de noodzaak tot flexibilisering en mondialisering van arbeid. Zo'n omwenteling vereist intelligentie, creativiteit en lef om nieuwe wegen in te slaan. Ik verwacht hierin veel van de nieuwe generatie HR-professionals.

Yolanda Stil is Algemeen Hoofdredacteur Human Resources & Finance bij uitgeverij Reed Business Media en uit hoofde daarvan hoofdredacteur van P&Oactueel, de grootste Nederlandse vaktitel voor HR-professionals.

kasper boon

Kasper Boon

HEMA Academie

Kasper Boon is hoofd opleidingen HEMA academie, de grootste aanbieder van e-learnings binnen het bedrijfsleven. Hij is emeritus hoogleraar en was als rector verbonden aan de Open Universiteit.
Kasper Boon is nu één van de drijvende krachten achter leren en ontwikkelen via HEMA academie. Hij werkt met zijn team aan het maken van leeroplossingen waardoor organisaties al hun medewerkers kunnen laten leren. Kasper: "leren is iets wat voor ieder van belang is en wat maakt of je met je tijd meegaat. Voor organisaties is het besef dat IEDEREEN leert van het grootste belang; dan ben je als organisatie flexibel. Ik vind het heerlijk om de bevlogenheid van talenten te zien én te ervaren hoe goed zij bezig zijn met leren."

 

 

Young Professionals

Jurylid 1 YP

Henri Verlinden

LOGO GossInternationalMASTER

Voorzitter jury HR Young Professionals

Director Human Resources bij Goss Contiweb BV, onderdeel van Goss International. Goss Contiweb BV ontwikkelt en fabriceert machines voor de weboffset drukindustrie.

Henri studeerde Arbeid en Organisatie Psychologie aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij was eerder Global Human Resources Manager bij Akzo Nobel Ink & Adhesive Resins. Daarvoor werkte hij o.a. bij Randstad Uitzendbureau, Farm Frites en Centraal Beheer Achmea.

In 2006 won hij de NVP Future Award.

 

Foto laura 

Laura Kerckhoffs

afas-software

Jij bent de nieuwe generatie HR-manager en daarom verwacht ik veel van je. Ga jij verder op de weg die je voorganger heeft ingeslagen of stap je buiten de gebaande paden? Generatie Y staat te trappelen om de arbeidsmarkt te betreden. Helaas zijn er maar weinig werkgevers met een werkomgeving die aansluit op de wensen en behoefte van de digitale generatie. En dat terwijl er juist enorm veel behoefte is aan de kennis van die generatie. HR speelt hierin een belangrijke rol. Hoe verwacht jij deze op te pakken?

Als marketingmanager HRM/Payroll bij AFAS Software houd ik mij bezig met de kracht van automatisering en digitalisering. Ik spoor organisaties niet alleen aan om slimmer en efficienter te gaan werken, maar ook om zich te richten op modern werkgeverschap. Software is daarvoor een belangrijke tool, maar deze werkt alleen als de HR-afdeling ook een krachtige toekomstvisie hanteert. Ik ben benieuwd naar jouw visie voor de toekomst van HR en help je graag hier vorm aan te geven.

Jaap JanJaap Jan van Assen

meurslogo2012 rgb

HR Talent: durf jij met echt nieuwe oplossingen te komen, waardoor wordt je gedreven en met welk inzicht maak jij het verschil?

Mijn rol bij Meurs HRM concentreert zich rond de aansluiting van onze innovatie op ontwikkeling in de markt. In dat kader spreek ik met veel organisaties en gebruik dit bij strategische keuzes rond aanbod, productontwikkeling en samenwerkingsverbanden. De visie van Meurs HRM: een transparante arbeidsmarkt met mensen die zelf de regie voeren over werk en loopbaan, zorgt dat we voorop lopen in de markt. Mijn achtergrond: Sociale & Arbeids- Organisatiepsychologie, een eigen onderneming en steeds strategischer rollen bij een internationale uitgever van assessmenttools.

MaaikeMaaike de Wit

rvdb 

Een HR talent is voor mij iemand die visie heeft op HR, bekeken vanuit een groter geheel. Iemand die vernieuwend is en in staat is om zijn of haar kijk op de wereld met veel enthousiasme te brengen. Iemand die het voor elkaar krijgt om mensen in beweging te krijgen, met oog voor people, planet en profit. Dan vraag je nogal wat....of toch niet?

Na een periode van 5 jaar als HR Interim Professional van RaymakersvdBruggen (RvdB) te hebben gewerkt bij diverse organisaties ben ik nu verantwoordelijk voor deze RvdB HR Talent Pool. In mijn team zitten HR talenten, die bij uiteenlopende organisaties diverse hr interim opdrachten vervullen. Zij zijn onderdeel van ons RvdB Talentprogram, waar veel aandacht is voor inhoudelijk en persoonlijke ontwikkeling.

Deze talenten selecteren we op hun drive, enthousiasme, analytische kwaliteiten en hun vermogen om in korte tijd hun toegevoegde waarde als HR professional te laten zien. Ik ben heel nieuwsgierig welke HR talenten Nederland nog meer te bieden heeft!

Peter Smits

Peter Smits

Logo Avans full color

Unieke ontwikkel filosofie van avans+.

In deze filosofie staat het realiseren van synergie tussen het ambitieniveau van mens en organisatie centraal. Als docent van avans + en daarnaast werkzaam   als manager van het A&O fonds provincies is dit een uitgangspunt dat mij op het lijf is geschreven.

Het creëren van een leeromgeving waarbij invulling gegeven wordt aan goed werkgever- en werknemerschap is een zaak die mij reeds vele jaren boeit en waar ik me graag met al mijn collega s voor inzet. Het zijn of willen bereiken van “”young professional”” is te vergelijken met topsport. Je moet gedreven, ambitieus en talentvol zijn maar ook evenwichtig en volhardend: niet bij de pakken neerzitten als het tegen zit en bovenal je realiseren dat je het niet alleen doet. Topsport kan niet zonder breedtesport en en een young professional staat ook niet alleen. Ik ben nieuwsgierig hoe jij als young professional die verbinding gaat leggen en met een ondernemersmentaliteit jouw toekomst en dus ook die van HRM gaat vormgeven

 

Michel Linkedin

Michèl Schilders

Logo ASA

 

Michèl Schilders (42) is de Algemeen Directeur van ASA Talent. Schilders was na zijn studie (economie) ruim 14 jaar werkzaam in diverse functies bij Randstad, waar hij veel ervaring binnen de arbeidsbemiddelingsbranche heeft opgedaan. Zijn laatste rol binnen Randstad was die van Regio Directeur Search & Selection. Voordat hij in dienst trad bij het beursgenoteerde USG People, waar ASA onderdeel van uitmaakt, was Schilders verantwoordelijk voor de outplacement en loopbaanbegeleidingsactiviteiten bij Matchcare in de rol van Directeur. Naast ASA Talent stuurt Schilders ook de werkmaatschappij USG Marketing, Communicatie en Sales aan. Volgens Schilders liggen er in de huidige markt veel uitdagingen op het gebied van arbeidsbemiddeling, met name op het gebied van online marketing is er nog veel te winnen. De combinatie van de kennis young professionals via ASA en de marketing aspecten die bij USG Marketing, Communicatie en Sales een belangrijke rol spelen maakt dat Schilders een veelzijdig jurylid bij deze verkiezing is

 

 

 

Meer HRcommunity

Initiatieven HRtalent

Volg ons

Log In

Wachtwoord vergeten? / Gebruikersnaam vergeten?